Hoće li se olovni lem zalijepiti za srebro?

Sadržaj:

Hoće li se olovni lem zalijepiti za srebro?
Hoće li se olovni lem zalijepiti za srebro?

Video: Hoće li se olovni lem zalijepiti za srebro?

Video: Hoće li se olovni lem zalijepiti za srebro?
Video: ČUDESNI MINERAL koji ZAUVIJEK UKLANJA OTEKLINE NOGU, NOŽNIH ZGLOBOVA STOPALA ... ! 2024, Marš
Anonim

Srebrni lem je legura formirana od srebra i drugih metala, dizajnirana za spajanje sa srebrom, ali se topi na nižoj temperaturi. … Ne pokušavajte koristiti olovni lem prilikom lemljenja srebra, jer obično neće uspjeti i teško ga je ukloniti.

Možete li koristiti lem na srebru?

Za srebrni i zlatni nakit je potrebno tvrdo lemljenje. Komponente od bakra, mesinga i bronze se takođe mogu spojiti tvrdim lemovima. Osim što zahtijevaju fluks, tvrdi lemovi općenito također zahtijevaju upotrebu rastvora za kiseljenje za čišćenje i uklanjanje površinske oksidacije sa gotovog komada.

Hoće li se lem držati za sterling srebro?

Možete koristiti ili trake za lemljenje ili pastu za lemljenje za lemljenje sterling srebra, ali pasta za lemljenje je mnogo lakša za korištenje jer ne morate koristiti poseban fluks jer je već u pasti. Preporučujemo da ga držite u nepropusnoj vrećici kada nije u upotrebi i da držite poklopac na sebi kako biste spriječili da se isuši.

Za koje metale se lem ne lijepi?

Lem jednostavno neće prianjati na prljave ili oksidirane metalne površine. Očistite sve ravne površine koje treba zalemiti čeličnom vunom, turpijom, brusnom krpom itd. Važno je odvojiti vrijeme za temeljno čišćenje površine. Stražnjom stranom noža ili bilo kojim ravnim komadom metala ostružite bilo koju žicu za lemljenje (sl.

Šta uzrokuje da se lem ne lijepi?

Klasičan razlog zašto se lem ne zalijepi za nešto je zato što ga ne zagrijavate dovoljno. Stažisti mi stalno dolaze sa ovim problemom. Pobrinite se da vrh pegle bude lijep i sjajan. Dodirnite lem na njemu i trebalo bi da se otopi skoro trenutno.

Preporučuje se: