Mogu li potvrditi prihod?

Sadržaj:

Mogu li potvrditi prihod?
Mogu li potvrditi prihod?

Video: Mogu li potvrditi prihod?

Video: Mogu li potvrditi prihod?
Video: Алеша Попович и Тугарин Змей | Мультфильмы для всей семьи 2024, Marš
Anonim

Mogu li provjeriti prihod i status zaposlenja direktno preko njihovog poslodavca? Da. Platni obrasci i poreski obrasci su dokumenti koji gledaju unazad i koji možda ne pružaju tačnu sliku o trenutnom statusu kandidata. Direktno kontaktiranje može vam pomoći da potvrdite da su još uvijek, u stvari, plaćeno zaposleni.

Da li banke provjeravaju dokaze o prihodima?

Zajmodavci obično trebaju dokaz o prihodu i provjeru kreditne sposobnosti prije nego što odobre zajam. Kada vaš zajmodavac završi ove korake, znat ćete da li su vas odobrili ili ne.

Možete li lažirati dokaz o prihodima?

Nije protivzakonito kreirati lažne platne papire. Međutim, nezakonito ih je dati bilo kome kao dokaz o prihodima. Čim se neko dobije da dobije stan, podnese zahtjev za kredit, da utaji porez ili da izbjegne plaćanje alimentacije, onda je to prevara, što JE protivzakonito.

Šta znači potvrditi prihod?

Šta je verifikovani prihod? To je tačno kako naziv implicira: zajmodavac (ili stanodavac) je u mogućnosti da potvrdi koliko tačno zarađujete. Ovo se može uraditi na mnogo načina i zavisi od zajmodavca.

Možete li lagati o prihodima na zahtjevu za stan?

S obzirom na to, bez obzira na to o čemu je vaš aplikant lagao, falsifikovanje informacija u aplikaciji za iznajmljivanje bi trebalo biti osnova za odbijanje. Ako saznate da vas je vaš stanar lagao nakon što je ugovor o zakupu potpisan, to može biti osnov za deložaciju.

Preporučuje se: